MENIU

Spitalele din România, în criză. Medicii ar putea rămâne fără salarii în luna decembrie

Multe dintre spitalele din Capitală se pregătesc de o adevărată criză financiară în luna decembrie. Medicii ar putea să nu-și mai ia salariile, iar pacienții să vină de acasă cu medicamentele. Unele spitale sunt deja în această situație.

Luna decembrie vine cu surprize în ceea ce privește serviciile medicale în România,

La Spitalul Sfântul Pantelimon sunt probleme grave cu banii, iar această instituție a acumulat datorii de 7,8 milioane de lei.

Pacienții sunt nevoiți să vină de acasă cu medicamente costisitoare. Și la Spitalul Universitar sunt probleme. Sunt zvonuri cum că din luna decembrie unii medicii ar putea avea probleme cu salariile. Până acum nu există niciun document oficial în acest sens. În aceeași situație se află și Spitalul de Arși din Capitală

Vasile Barbu, președinte Asociația Pacienților, a declarat la REALITATEA TV că unele instituții se află în incapacitatea de a plăti furnizorii din cauza unui management prost.  

„Lipsă de pacienți, de clienți care să apeleze la acest spital. Neavând venituri suficiente spitalele intră în datorii.  Criza este mult mai profundă. Aceste spitale vor fi văduvite de venituri care să acopere cheltuielile inerente. Vor fi consecințe nefavorabile, problema este una la care nu știu dacă se pot găsi soluții. Sistemul s-a dovedit a fi inefficient. Calitatea actului medical este afectat”, a declarat Vasile Barbu.