MENIU

Spania: Bordelurile, închise ca măsură pentru combaterea transmiterii Sars-Cov-2

Spania

Ministrul egalităţii din Spania, Irene Montero, a cerut guvernelor regionale să închidă și bordelurile, ca măsură pentru combaterea transmiterii coronavirusului. Solicitarea vine în contextul în care acestea au rămas deschise, deși, săptămâna trecută, executivul a închis majoritatea localurilor de noapte şi a reimpus unele restricții.

Irene Montero a anunțat, vineri, că le-a cerut guvernelor regionale ”să acţioneze specific asupra locurilor unde se exercită prostituţia, precum bordelurile”, aflate într-o zonă gri din punct de vedere legal. Acest lucru face dificilă însă reglementarea activităţii lor. În Spania, numeroase bordeluri sunt întâlnite în hoteluri şi alte locaţii.

Spania se confruntă cu o intensificare a epidemiei de Covid-19, înregistrând cele mai multe noi cazuri zilnice de infectare în rândul statelor UE. Localurile de noapte şi petrecerile s-au aflat la originea mai multor focare de contagiere apărute după ridicarea, la sfârşitul lunii iunie, a măsurilor stricte de izolare instituite în primăvară. Potrivit ministrului, cel puţin unul dintre aceste focare a fost generat de prostituţie.

Montero a subliniat că regulile pentru cluburile de noapte trebuie aplicate şi bordelurilor. În acest context, a transmis că lucrează la o reglementare privind protejarea faţă de exploatarea sexuală, însă nu a precizat dacă are în vedere interzicerea prostituţiei sau o reglementare a activităţii, astfel încât lucrătoarele sexuale să beneficieze de protecţie legală, notează Agerpres.

Mai multe articole despre:
spania bordeluri covid-19