MENIU

Spania a început testarea vaccinului anti-Covid pe un grup de 150 de voluntari

Spania a început testarea vaccinului anti-Covid pe un grup de 150 de voluntari

Două spitale din Madrid au început să administreze, în faza de testare, vaccinul anti-COVID la care lucrează compania Janssen. 150 de voluntari participă la program, care se află în faza a doua, după ce a fost aplicat cu succes în Statele Unite și Belgia.

În urma testelor ar urma să se stabilească doza necesară și ritmul de administrare a vaccinului pentru crearea anticorpilor Covid-19, potrivit Mediafax.

 Împărțiți în zece grupuri, voluntarii vor primi doze mici, mijlocii sau mari. Anumite grupuri vor primi un tratament placebo, în timp ce altele vor fi vaccinate la un interval de una, două sau trei luni.

”Vor fi incluşi 75 de voluntari în centrul nostru, dintre care 25 sunt cu vârste peste 65 de ani. Sunt un grup cu risc special pentru că oferă o reacţie imunologică puternică. Şi restul sunt 50 de voluntari de la 18 la 55 de ani. Toţi sunt subiecţi sănătoşi,” a firmat şeful Serviciului de Farmacologie Clinică a unuia dintre spitalele incluse în proiect. 
 
Testele de până acum, realizate pe primate, au arătat că vaccinul studiat de compania Janssen (Ad26.COV2-S) generează anticorpi, capabili să apere plămânii de Covid-19, iar faza 1 de testare a dat rezultate bune.
 
Mai multe articole despre:
vaccin COVID virus spania romania protectie