MENIU

Soţ şi soţie, găsiţi decedaţi într-o centrală termică dezafectată

Accident înfiorător în Craiova: un motociclist a fost decapitat

Două persoane fără adăpost, soţ şi soţie, au fost găsite moarte într-o centrală termică dezafectată din apropierea centrului istoric al municipiului Bistriţa, cel mai probabil decesul acestora survenind în zile diferite.

Descoperirea a fost făcută luni seara de către un cunoscut al celor doi soţi, care i-a căutat în a doua zi de Paşti la locuinţa pe care aceştia şi-o improvizaseră în clădirea fostei centrale termice. Persoana respectivă a sunat la 112 şi a cerut ajutor, însă nu s-a mai putut face nimic pentru bărbatul de 55 ani şi femeia de 54 ani.

Potrivit reprezentantului IPJ Bistriţa-Năsăud, decesele s-au produs cel mai probabil din cauze medicale şi au survenit la date diferite, necropsia urmând să stabilească exact condiţiile în care au murit cei doi.

Persoanele decedate rămăseseră fără locuinţele pe care le deţineau în urmă cu aproximativ 20 de ani, bărbatul din cauza unor datorii, iar femeia din cauza unor probleme legale, şi nu locuiau cu copiii pe care îi aveau din relaţii anterioare.

Femeia era cunoscută cu antecedente medicale şi era imobilizată aproape în totalitate, transmite Realitatea.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a spus că cele două persoane fără adăpost erau în evidenţa Direcţiei de servicii sociale şi nu erau lipsite de venituri, acestea beneficiind lunar de diverse forme de ajutor social în cuantum total de 2.100 lei.

Acestea au locuit o vreme şi la centrul de cazare pentru persoanele fără adăpost, însă acolo nu există apartamente, ci camere separate pentru femei şi bărbaţi, astfel că au refuzat să mai stea acolo.

Cei doi soţi nu au făcut nici cerere pentru atribuirea unei locuinţe sociale, iar la ultima vizită a Poliţiei Locale şi a Ambulanţei la locuinţa lor improvizată, în data de 21 martie, au refuzat să fie transportaţi la spital pentru îngrijiri sau la centrul de cazare temporară a persoanelor fără adăpost.

Potrivit lui Ruşti, de înmormântarea celor doi se vor ocupa, cel mai probabil, rudele acestora.

Mai multe articole despre:
Bistriţa centrală termică