MENIU

Sorina Pintea: "Vitamina D nu e o invenție a lui Liviu Dragnea"

Ministrul Sănătății susține că se bucură de majorarea bugetului Ministerului Sanatatii, fiind multumit inclusiv de depunerea amendamentelor prin care Liviu Dragnea cere diminuarea bugetelor serviciilor de informatii si transferul banilor pentru programe de sanatate.

Nu pot decat sa ma buccur ca exista amendamente pentru sanatate. Vtamina D nu e o inventie a dlui Dragmnea. E o propunere a comisie de endocrinologie. Cred ca trebuie sa ne bucuram. Bugetul Ministerului Sanatatii are parte de o crestere istorica, a declarat Sorina Pintea.
 
Bugetul Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ajunge, anul acesta, la 4,84% din Produsul Intern Brut, ceea ce înseamnă "o creștere istorică", a afirmat, luni, ministrul Sorina Pintea, în ședința comună a Comisiilor de Sănătate din Camera Deputaților și Senat ce are ca temă bugetul sănătății pe 2019. 

"Bugetul pentru investiâii a crescut cu 84%, ceea ce înseamnă că există bani pentru achiziționarea de aparatură medicală și pentru renovarea spitalelor care necesită acest lucru", susține ministrul Sănătății.

Sorina Pintea mai spune că suma pentru asistența spitalicească și pentru programele de sănătate (bugetul CNAS) crește în acest an.

"Este un an foarte bun pentru sănătate", afirmă Sorina Pintea.