MENIU

Sorin Cîmpeanu, despre PNRR: “3,606 miliarde vor rămâne sub tutela România educată“

Sorin Cimpeanu/photo: INQUAM

Sorin Cîmpeanu afirmă că 3,6 miliarde de euro din fondurile pe care România vrea să le acceseze prin Planul Național de Redresare și Reziliență “vor rămâne sub tutela România educată”. Declarația a fost consemnată în cadrul unei conferințe găzduite de ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România).

Sorin Cîmpeanu aduce în discuție “efervescența negocierilor” în curs și califică drept “afirmație curajoasă” suma de 3,6 miliarde anunțată de el.

Sorin Cîmpeanu: “Apreciez foarte mult că a existat înțelegere să creștem alocarea educației de la 1 miliard de euro din total PNRR, așa cum am început timid, la ceea ce avem acum, și când spun acum înseamnă acum acum, în aceste minute, ore, zile, pe masa negocierilor cu Comisia Europeană: 4 miliarde de euro. De la 1 la 4 miliarde de euro, dintre care pot deja să-mi asum această afirmație: cele 3,606 miliarde – având în vedere efervescența negocierilor și ceea ce avem de discutat în Parlament începând cu ora 13:00 e o afirmație curajoasă – dar 3,606 miliarde vor rămâne sub tutela România educată“.

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu ANOSR PNRR