MENIU

Sorin Cîmpeanu: „Copiii cu simptome COVID se recomandă să nu meargă în comunitate. Nu se vor pune absențe pentru aceștia”

Copiii cu simptome COVID nu vor primi absente

Sorin Cîmpeanu nu i-a omis în conferința de presă nici pe elevii cu vulnerabilități Ministrul a menționat că aceștia nu vor avea nevoie de noi adeverințe, cele din semetrul întâi fiind valabile și în al doilea. De asemenea, membrul Guvernului a spus și că nu se vor pune absențe copiilor cu simptome COVID.

Sorin Cîmpeanu: „Elevii cu vulnerabilitati, cu certificate medicale nu sunt obligati sa-si reinnoiasca adeverintele din semestrul intai. Ele sunt valabile si in semestrul al doilea. Adeverintele pot fi transmise si electronic. Copiii cu simptome COVID se recomanda sa nu mearga in comunitate. Nu se vor pune absente pentru acestia. (…) Orarul va fi adaptat in functie de specificul fiecarei scoli. (…) Nu dorim sa ducem copiii la scoala pentru ca in aceeasi zi sa faca si ore fizice si ore online. Insistam pe respectarea regulilor: distantare fizica (minim 1 metru). (…) Aglomerarea din salile de clasa nu va fi asa mare cum se prezinta la nivel teoretic. Niciun fel de rabat de la portul mastii. Aerisirea la intervale regulate este un lucru esential. (…) Am cerut autoritatilor locale sa vegheze la respectarea stricta a regulilor la transportul scolar. E o vulnerabilitate majora pentru transmirterea virusului. Se vor face controale pe microbuze si autobuze scolare.”