MENIU

Sorin Cîmpeanu, avizat favorabil pentru Ministerul Educației: ”Acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă” - Când începe școala

Viitorul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a primit aviz favorabil din partea comisiei de specialitate. El a spus că “acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă” şi atunci când nu va putea realiza ce şi-a propus, va lăsa pe altcineva.

"Principala problemă a învăţământului preuniversitar românesc este aceea de echitate şi vă spun cu mândrie în calitate de absolvent al Colegiului Naţional Sfântul Sava. Am văzut ce înseamnă şcolile din mediul rural şi va fi prima preocupare echitatea.

Acest mandat de ministru se va juca cu mandatul pe masă şi în momentul în care voi considera că nu pot realiza ce am afirmat acum aici o să las pe cineva mai competent”, a explicat Sorin Câmpeanu. 

Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile vor fi redeschise în format clasic „cât de repede permite situația epidemiologică”, în ordinea educație timpurie, învățământ primar, gimnazial, liceal și universitar.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și o vom începe școala cât de repede o va permite situația epidemiologică. Cunoaștem așteptarea firească și normală, cunoaștem că este foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu e simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal. Deși în învățământul universitar structura ar putea permite ca orele de curs să se facă online, și acolo sunt dificultăți majore.

Deci, răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție deosebită acestui subiect, în ordinea pe care am enunțat-o: educație timpurie și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar. Vom păstra ceea ce am învățat bun în această perioadă în legătură cu învățământul online”, a spus viitorul ministru al Educației.

Sorin Cîmpeanu a fost avizat favorabil pentru funcția de ministru al Educației: 20 voturi pentru și 13 împotrivă.

Criza generată de COVID-19 a dus la o regândire a priorităților în domeniul Educației. Care sunt acestea

Mai multe articole despre:
sorin cimpeanu