MENIU

Soprana Angela Gheorghiu: În România nu s-au schimbat mentalitățile după căderea lui Ceaușescu

Renumita soprană Angela Gheorghiu a făcut o nouă serie de comentarii critice la adresa românilor și a României, de această dată în presa irlandeză. Într-un interviu acordat înaintea concertului cu casa închisă, de la Dublin, artista a reluat un reproș mai vechi legat de faptul că țara natala nu-i acordă recunoașterea de care ar merita să se bucure. În plus, Gheorghiu a afirmat că mentalitățile nu s-ar fi schimbat după căderea comunismului. 

Într-un interviu acordat The Sunday Independent, artista a fost întrebată cum își amintește România în care a crescut, în vremea regimului comunist.

 

"Aveam o casă frumoasă, o grădină cu animale, dar eram atât de tineri încât nu realizăm că trăim într-o țară comunistă, cu o politică foarte dură. N-am realizat cât de greu le era părinților mei să facă rost de mâncare sau că nu aveai dreptul să spui nimic politic", a explicat artista.

 

Întrebată apoi ce s-a schimbat după căderea regimului condus de Nicolae Ceaușescu, Angela Gheorghiu a afirmat că "nimic".

 

"Din punctul meu de vedere, nu s-a schimbat nimic, cu excepția dobândirii libertății de a călători în afara granițelor. Țara mea NU S-A SCHIMBAT DELOC CA MENTALITATE. Eu încă nu am debutat în țara mea natală", a explicat Gheorghiu.

captură ediția print The Sunday Independent

Cu toate acestea, renumita soprană a indicat-o pe Haricleea Darclee drept model și idol, precizând că urmează să cânte la "Metropolitan", în New York, în "Tosca", opera special compusă de Puccini pentru Darclee.

 

captură ediția print The Sunday Independent

 

În vară, artista a fost protagonista unei dispute pornite de la afirmații asemănătoare. 

Soprana Angela Gheorghiu a declarat că, niciodată în cariera sa nu a fost susținută de „acest stat sau de instituțiile lui” și că, dimpotrivă, ea a susținut muzicieni români.

 

Este deja cunoscut faptul că Angela Gheorghiu îi consideră pe Enescu, Maria Tănase și pe alți artiști români drept "legende exagerate". 

 

 

 

Mai multe articole despre:
angela gheorghiu ceausescu irlanda