MENIU

SOLUȚIA pentru a scăpa de călcâie crăpate și uscate - 4 ingrediente naturale care nu dau greș niciodată

Încălțările incomode, statul pentru mult timp în picioare și mersul pe jos își lasă amprenta asupra picioarelor tale, mai ales asupra călcâielor. Iată care sunt soluțiile simple pentru a scăpa de călcâiele uscate și crăpate și să ai picioare frumoase pe timp de vară și nu numai.

 

Mersul mult pe jos, cu încălţări incomode, statul în picioare prelungit, purtatul unor şosete care nu lasă pielea să respire sau stilul de mers provoacă efecte pe care nu ni le dorim: călcâiele crăpate și uscate. Astfel, unul dintre cele mai bune tratamente pentru călcâie îngroşate este înmuierea picioarelor, pentru o oră, în apă fierbinte în care adaugi câteva ingrediente ce la are oricine în casă.

Dr. Adina Alberts reamintește remediile din bătrâni pentru a rezolva problema călcâielor crăpate și uscate.

Apa cu săpun, sarea de baie și bicarbonatul, alături de orice fel de cremă de uz uman rămân „leacurile” de bază pentru călcâiele crăpate și uscate. 

 

Cum scapi de călcâiele uscate și crăpate - Ingredientele folosite pentru călcâie moi și fine

 

„În primul rând înmuiem bine picioarele în apă caldă cu puțin săpun, sare de baie, o linguriță de bicarbonat și o linguriță de cremă, orice cremă. Se dizolvă bine în apă cât de fierbinte, pe care o putem suporta, la limita superioară a suportabilității.

Băgați picioarele, le înmuiați timp de o jumătate de oră. Apoi scoateți picioarele din acel amestec. Îndepărtați excesul de apă și de umiditate.

Apoi se  freacă bine cu piatra ponce… Mai țineți minte piatra ponce? O găsiți și acum în marile magazine, o găsiți și în magazine de profil. Piatră ponce naturală cu care să frecăm călcâiele.

Luați piatra ponce și frecați bine toate zonele care au acea depunere de calus”, a explicat dr. Adina Alberts, doctorulzilei.ro.

„După ce ați terminat și cu îndepărtarea acestor zone, luați pur și simplu cremă cu gălbenele din comerț, orice formă, în care adăugați o fiolă de Vitamina A și masați bine. Puneți cremă pe călcâie din belșug pe toată talpa piciorului, luați o pungă apoi și puneți-o pe picior și stați așa o oră sau mai mult.  Puteți face acest lucru de mai multe ori pe săptămână, de câte ori putem.

Se repetă de două-trei ori pe săptămână și în două săptămâni veți avea călcâie curate și moi se poate repete ori an de câte ori putem pe săptămână”, a mai spus dr. Adina Alberts.

 

Cremele din comerț, cu uree sau aspirină - CONTRAINDICATE

 

Dr. Adina Alberts avertizează însă că este contraindicat să fie folosite creme cu uree din comerț pentru călcâie, „pentru că pot strica mai mult”.

„Nu folosiți cremă cu uree, nu folosiți cremă cu aspirină sau mai știu ce alte creme dedicate călcâielor crăpate din comerț. În cazul meu, nicio astfel de cremă nu a funcționat. Ba din contră, lucrurile s-au complicat, s-au agravat”, a explicat dr. Adina Alberts, potrivit doctorulzilei.ro.