MENIU

Șoferii care frânează brusc în fața radarelor ar putea avea mari probleme. Schimbarea este iminentă

Un nou dispozitiv ar urma să apară pe multe șosele din Europa

Șoferii care frânează brusc în fața radarelor ar putea fi amendați. În tot mai multe țări europene este implementat sau analizat sistemul, pentru a-i descuraja pe cei care folosesc dispozitive de detectare a radarelor și astfel conduc cu viteză foarte mare, reprezentând un pericol în trafic. 

După o testare de doi ani în Spania, camerele care detectează frânările bruște înaintea radarelor sunt pregătite de implementare și în restul Europei, potrivit stiridiaspora.ro. 

 

În urma testării cu succes în Spania, experții îi avertizează pe șoferi că aceste noi camere anti-frânare vor fi instalate foarte curând și în Marea Britanie.

Radarele antifrânare au un dispozitiv fix înaintea radarului

Mulți șoferi apasă puternic pedala de frână pentru a reveni la limita legală de viteză când se apropie de o cameră radar, iar apoi apasă din nou accelerația după ce au depășit zona de supraveghere.

Această manevră, în ciuda încălcării limitei legale de viteză, permite adesea șoferilor să scape de amenzi sau penalități.

Noua tehnologie a mai permite șoferilor să evite sancțiunile. Sistemul în cascadă folosit în Spania presupune instalarea unui dispozitiv radar mobil pe o distanță semnificativă (uneori peste un kilometru) după un radar fix pentru a detecta acei șoferi care accelerează din nou după ce trec de prima cameră, crezând că au scăpat.

 

Șoferul care trece cu viteză va fi apoi surprins de a doua cameră de viteză mobilă și poate primi o amendă uriașă și puncte pe permis.

 

Mai multe articole despre:
soferi frana radar amenda codul rutier