MENIU

ŞOFER REVOLTAT, după ce a rămas fără PERMIS: "Poliţista de la Rutieră a făcut EXCES DE ZEL"

Poliţista de la Rutieră a făcut exces de zel, spune şoferul

Un şofer este revoltat după ce i-a fost suspendat permisul auto și a fost amendat. Acesta susţine că "poliţista de la Rutieră" a făcut exces de zel.

Asta susține un șofer din Buzău, care a fost sancționat de către polițiștii de la Rutieră, pe motiv că n-ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton. Șoferul a filmat toată scena, cu o cameră video instalată pe bordul mașinii. Bărbatul a contestat decizia la Tribunal și speră ca instanța să admită înregistrarea ca probă. Filmarea arată cum o polițistă a Serviciului Rutier Buzău îl oprește în trafic, în zona giratoriului de la Arhiepiscopie. Pe imagini se observă cum pietonul, o adolescentă, se pregătește să pună piciorul pe marcajul pietonal chiar în momentul în care mașina ajunge în dreptul zebrei, scrie stiridebuzau.ro.

Bărbatul a primit o amendă în valoare de 340 de lei și i-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. În procesul verbal întocmit de agentul constatator scrie, negru pe alb, că șoferul era să accidenteze pietonul pe marcajul pietonal.”Mi-a spus că era să dau peste un pieton. Eu i-am spus că nu am văzut niciun pieton și că îi arăt pe cameră. A zis că nu o interesează. 03:38 Dacă vă uitați, pe procesul verbal scrie că dacă nu se oprea pietonul, îl loveam”, spune șofer sancționat.Mai mult, pe imaginile de pe camera de bord se observă cum în momentul în care l-a oprit pe șofer, polițista de la Rutieră vorbea la telefonul mobil. ”Probabil avea probleme personale. Noi ca șoferi nu avem voie să vorbim la telefon, dar ei au voie în timpul serviciului”, a spus șoferul.

Bărbatul amendat spune că nu este pentru prima dată când este amendat pe nedrept, culmea, chiar de către aceeași polițistă. Bărbatul a depus deja contestație pentru anularea măsurilor luate de polițistă împotiva sa, pe rolul Tribunalului Buzău fiind deschis un proces.”Înregistrarea video nu e probă în instanță dar sper ca domnul judecător să aibă curiozitatea să se uite pe imagini”, a declarat șoferul amendat.