MENIU

ŞOCANT - O profesoară din România a infectat cu TBC 150 de elevi de liceu

<p>Alertă medicală. Focar de TBC, la o şcoală din Galaţi</p>

Situatie incredibila in judetul Maramures. Aproximativ 150 de elevi sunt suspecti de tuberculoza dupa ce o fosta profesoara de-a lor a fost diagnosticata cu aceasta boala. Alaturi de elevi, alte cinci persoane, cadre didactice care au intrat in contact cu profesoara respectiva, au fost deja testate pentru TBC iar rezultatul a fost negativ. 

Profesoara a fost cadru didactic suplinitor la Colegiul National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare. In acest an scolar, ea a primit post la o unitate de invatamant din Tautii Magheraus.

Testata de medici, profesoara a fost diagnosticata pozitiv cu TBC in urma analizelor de laborator. In momentul in care s-a primit rezultatul, cinci clase de elevi de la Colegiul National “Gheorghe Sincai” din Baia Mare au fost chemate la Spitalul de Pneumoftiziologie.
“Am facut testul la reactia cu tuberculina adica, pe intelesul tuturor, am facut IDR-ul, la cele cinci clase, 150 de copii la care dansa a predat. De maine o sa se citeasca aceste teste, sa vedem reactia la testul respectiv. Colegii profesori ai doamnei doctor, toti cei cinci au fost la spital, au facut radiografia, chiar fara niciun fel de problema”, a declarat Alexandru Bondre, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Baia Mare.

Citiţi mai multe: emaramures.ro

Mai multe articole despre:
TBC tuberculoză