MENIU

ŞOCANT! Jumătate din blocurile NOI din București ar putea fi DEMOLATE

<p>Raport şocant</p>

Jumătate dintre blocurile NOI din București ar putea fi DEMOLATE deoarece NU au autorizaţii de construcţie.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul de Stat în Construcții, mai mult de jumătate dintre blocurile construite recent în Capitală sunt ridicate ilegal. Prin urmare, ele pot fi demolate la plângerea oricui este incomodat de ele, scrie b365.ro.

Până acum, această idee părea doar o utopie. Acum însă, s-a creat un precedent încurajator. Este vorba despre cazul Dudești 94, unde instanța a decis că proprietarii unei vile din Vitan pot dărâma blocul cu 10 etaje ridicat prea aproape de casa lor.

Autorizațiile de construcție emise abuziv, în urma unor favoruri sau obligații ale Primăriilor, s-ar putea întoarce împotriva celor care au cumpărat un apartament în blocurile noi din Capitală. În perioada de boom imobiliar s-a construit masiv și nu întotdeauna legitim, după cum arată datele Inspectoratului de Stat în Construcții. Acest obicei nu a dispărut însă nici în anii care au urmat, chiar dacă incidența ilegalităților a scăzut, informează imopedia.

„Statistic, eu apreciez că jumătate din autorizații sunt ilegale. Noi avem răspuns oficial, din anii 2007-2008, în care Inspectoratul de Stat în Construcții a verificat prin sondaj fondurile emise de sectoare și, din ce verificau, jumătate găseau ilegal. Aceste date se referă exclusiv la București. Am refăcut acea solicitare pentru anii 2012-2013 și au verificat mai puține construcții. Într-adevăr și incidența de ilegalitate a scăzut pe la 30%, dar au verificat mai puțin de jumătate din ce verificaseră anterior" a declarat pentru IMOPEDIA.ro Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul.

Departamentul care se ocupă cu verificarea legalității construcțiilor este o pură formalitate. Mai multe...

 

Mai multe articole despre:
demolări locuinţe noi blocuri noi