MENIU

ŞOCANT -de 3 ani, judecătorii îşi declină competenţa în cazul celei mai tinere proxenete din România

Tribunalul Galați și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Galați în cazul S. A. U. (14 ani), care racola minore pentru practicarea prostituției.

Minora era ajutată de mai mulți bărbați, care și-au pus apartamentele la dispoziție pentru practicarea celei mai vechi meserii din lume.

Pe 23 februarie, Tribunalul Galați a hotărât să își decline competența în favoarea Judecătoriei Galați în dosarul unei copile de 14 ani, care a decis să facă bani din prostituție. Problema este că, pe 29 noiembrie 2016, Judecătoria își declinase și ea competența în favoarea Tribunalului, scrie adevarul.ro.

Pentru că joaca de-a competența nu poate continua, mai ales că au trecut trei ani de când dosarul a ajuns pe masa judecătorilor și nu s-a făcut aproape nimic în el, Curtea de Apel Galați va decide cine trebuie să pronunțe un verdict în acest dosar.

Elevă în clasa a VII-a la data faptelor, S. A. U. (14 ani) ducea o viață modestă alături de mama ei, care o creștea într-o casă închiriată de la Primăria Galați. Cum perspectiva ca lucrurile să se schimbe nu era prea bună, Simona s-a gândit să își atragă colegele de școală în practicarea prostituției. Ulterior, în ”afacere” s-a implicat și Petrică Stan, un individ certat cu legea, dat în urmărire internațională prin Interpol. Cei doi și-au însușit banii proveniți din practicarea celei mai vechi meserii din lume, dar lucrurile nu s-au oprit aici.

O a treia persoană, Vasile Seserman, le-a pus la dispoziție propriul apartament, astfel încât fetele să își vadă de treabă fără să fie deranjate. În perioada octombrie 2012-februarie 2013, Mihaela Jugănaru a decis să se implice în „afacere”, racolând alte trei minore și înlesnindu-le practicarea prostituției.

Proxeneții au schimbat apartamentul, astfel că pe filieră a intrat o altă persoană, Ion Zorilă, care și-a pus locuința la bătaie, contra, evident, unui procent din banii încasați din prostituție.