MENIU

ȘOC în lumea sportului! Săritorul olimpic de la trambulină, Ian Matos, a murit la vârsta de 32 de ani

Ian Matos, sportiv olimpic / Profimedia

Săritorul olimpicul de la Rio de Janeiro, Ian Matos, s-a stins din viață la vârsta de 32 de ani, în urma unei boli, după ce a suferit de o infecție pulmonară.

Brazilianul a petrecut două luni în spital înainte ca starea luid e sănătate să se agraveze, în cursul zilei de miercuri, când a survenit și decesul, relatează Independent.

„Suntem profund întristați că am primit vestea morții premature a scafandrului olimpic Ian Matos, în vârstă de doar 32 de ani.
 Echipa Braziliei îi recunoaște contribuția la evoluția acestei discipline. Condoleanțe sincere familiei și prietenilor săi”, a transmis Comitetul Olimpic al Braziliei, într-o declarație de presă.

Matos a concurat la proba de trei metri masculin sincronizată, la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, și a câștigat trei medalii de bronz la Jocurile din America de Sud din 2010.

El a solicitat inițial asistență medicală la începutul acestui an, din cauza unei infecții în gât, care s-a extins ulterior la stomac și plămâni, scrie Fox Sports.

Matos a dezvăluit într-un interviu acordat în 2014, unui ziar, că a fost inspirat să nu-și mai ascundă sexualitatea și să devină homosexual de către campionul britanic la scufundări, Tom Daley.

Daley anunțase că este bisexual în 2013, deși mai târziu a spus că este gay.

Matos a mărturisit atunci că-i spusese unui prieten că era gay imediat după dezvăluirea lui Daley, dar a fost sfătuit să țină  secret acest lucru până după Jocurile Olimpice din 2016, pentru a nu pierde sponsori.

A ajuns, totuși, să facă publică orientarea sa sexuală în 2014, spunând că presiunea ascunderii iubiților și faptul nu a nu putea fi el însuși s-au dovedit prea mult.

Prietenii și cei care au dorit să-i fie bine au organizat luna trecută o strângere de fonduri, astfel încât mama și frații scafandrului să poată călători la Rio și să-l însoțească, acolo unde a primit îngrijiri medicale până în ultimele clipe ale vieții sale.

Strângerea de fonduri aproape și-a dublat obiectivul de 2500 de dolari în doar câteva zile.