MENIU

Smiley, mesajul direct pe care l-a transmis după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Smiley, mesajul direct pe care l-a transmis după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Smiley a reacționat în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Artistul i-a transmis sâmbătă un mesaj după ce a fost depistată cu o substanță interzisă.

Smiley a transmis un mesaj după ce Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la ediția US Open din acest an. Substanța în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

„Eu o știu pe Simona și așa cum o știu eu e un om corect. Îmi pare rău pentru tot ce trăiește acum și cred că adevărul va răzbate și că trebuie să fim alături de ea pentru toată bucuria pe care ne-a oferit-o”, a scris Smiley pe pagina sa de Facebook.

Federaţia Internaţională de Integritate în Tenis a notificat-o pe Simona Halep încă din data de 7 octombrie. Jucătoarea a cerut atunci să fie analizată și o a doua probă care însă a confirmat rezultatul primei verificări.

Medicamentul identificat este utilizat pentru a trata anemia la pacienții cu complicații renale. În sport , administrarea de roxadustat se face pentru creșterea rezistenței.

Simona Halep este suspendată provizoriu, astfel că nu poate concura sau participa la niciun eveniment de tenis.

Sportiva riscă o suspendare de până la patru ani, conform Codului Mondial Antidoping. Sportivii pot obține o reducere a pedepsei, probabil până la trei ani, dacă recunosc și își acceptă sancțiunea.