MENIU

Situaţie inedită înainte de vizita lui Trump la Tel Aviv. Miniştrii lui Netanyahu, aduşi cu forţa

Premierul Benjamin Netanyahu s-a văzut obligat să le ordone propriilor miniștri să participe luni la ceremonia de întâmpinare a președintelui american pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

Acest ordin vine după ce premierul israelian a fost informat că mai mulți miniștri și lideri politici plănuiau să nu se prezinte pe aeroport, fiind nemulțumiți de scurtarea ceremoniei de întâmpinare și de faptul că nu vor avea ocazia să dea mână cu Donald Trump, transmite The Guardian.

Jurnaliștii israelieni au dezvăluit că miniștrii au amenințat că nu vor participa la ceremonie pentru că nu au fost incluși în prima linie de oficiali care-l vor primi pe președintele Trump pe aeroportul internațional Ben Gurion.

Însă, decizia de scurtare a ceremoniei de întâmpinare, care va include acum doar intonarea imnurilor și un salut scurt între premierul israelian și miliardarul republican, vine că urmare a unei solicitări a Casei Albe.

Mulți oficiali israelieni au criticat vizită președintelui american, susținând că pare mai degrabă o vizită ocazională, care va dură aproximativ 26 de ore, potrivit News.ro.

Donald Trump ajunge în Israel. Liderul SUA vrea să încheie aici "afacerea supremă"

Mai multe articole despre:
Israel trump trump în israel