MENIU

Situaţie dramatică la Constanţa: o ambulanţă cu doi copii a rămas blocată în nămeţi

Circulaţia pe două autostrăzi, tronsoane din 14 drumuri naţionale şi 47 judeţene este oprită, miercuri dimineaţă, din cauza vremii.

O ambulanţă cu doi copii care erau transportaţi de la Tulcea către Constanţa a rămas blocată, miercuri, în zăpadă, în zona Taşaul din judeţul Constanţa, în ajutorul ei fiind trimise utilaje de la Direcţia de Drumuri, conform MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Tulcea, cei doi copii au infecţii respiratorii şi s-a luat decizia trimiterii către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa din cauză că la Tulcea nu sunt suficienţi medici pediatri şi nu se poate face faţă numărului mare de copii care se prezintă cu diferite probleme de sănătate în această perioadă.

Ambulanţa cu care au fost trimişi copiii, care a plecat în jurul orei 4.00 din Tulcea, a rămas înzăpezită, în jurul orei 5.30, în zona Lacului Taşaul, la aproximativ 30 de kilometri de Constanţa. Copiii se aflau împreună cu ambulanţierul şi un asistent medical, acesta informând că micuţii aveau febră, dar nu probleme deosebite de sănătate.

În ajutorul lor au fost trimise utilaje de la Direcţia de Drumuri, dar şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea”, iar în aceste momente se intervine pentru ca ambulanţa să ajungă în siguranţă la Constanţa.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Tulcea au declarat că în cursul nopţii au mai fost făcute două astfel de transporturi către Constanţa, care s-au desfăşurat fără probleme.

Mai multe articole despre:
copii ambulanţă