MENIU

Situația refugiaților blocați pe mare e dramatică! Nimeni nu-i vrea. Anunțul Italiei

Situația refugiaților blocați pe mare e dramatică! Sute de migranți sunt blocaţi de cinci zile pe mare şi trăiesc în condiţii dificile din cauza tensiunilor europene pe tema imigraţiei.

Mai multe ţări continuă să refuze vasele cu oameni salvaţi din Marea Mediterană, ceea ce provoacă tensiuni la vârf.

Ministrul de Interne de la Roma a lansat un atac dur la preşedintele Franţei, despre care a spus că e de 15 ori mai rău decât cei care refuză relocarea imigranţilor. 

Nava Lifeline, pe care 234 de imigranţi sunt înghesuiţi în 31 de metri, se află de 5 zile în apele internaţionale. Pe rând, Italia, Malta, Germania şi Olanda au refuzat să o primească în porturile lor. 

Decizia italienilor de a închide porturile a fost criticată dur de Franţa, iar ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a răspuns imediat.

Pentru a rezolva problema, Salvini a propus înfiinţarea unor centre de procesare e migranţilor chiar în ţările de origine precum Libia.

Situaţia va fi discutată la summitul Uniunii Europene de la sfârşitul săptămânii, care se anunţă unul tensionat.

În cazul în care liderii blocului comunitar nu vor ajunge la un numitor comun, Italia a avertizat că unele ţări şi-ar putea închide graniţele, ceea ce ar pune capăt libertăţii de mişcare. 

Peste 1.000 de migranţi africani au fost salvaţi duminică, 24 iunie, în largul Libiei, în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, cu precădere în Italia, a informat Marina libiană.