MENIU

Sistem inovator care ajută șoferii să schimbe pneurile, proiectat de o echipă de liceeni bucureşteni

<p>Sistem inovator care ajută șoferii să schimbe pneurile</p>

O echipă de liceeni din București a proiectat un sistem independent hidraulic de ridicare a automobilului care ar scuti șoferii de mult timp și efort la înlocuirea pneurilor, în cazul unei pene.

Ideea aparține elevilor de la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița din Capitală și a fost desemnată câștigatoare în cadrul unei competiții de proiecte de business în domeniul auto: Skills for the Future.

Competiția își propune să inspire ținerii să se orienteze către cariere în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) și să-i ajute să dobândească competențele necesare pe piața muncii în această industrie.

Echipă finalistă va reprezenta România la finala europeană Skills for the Future, ce va avea loc în Praga, Cehia, în luna iunie. De asemenea, ea va fi premiata în cadrul galei Business Hall of Fame, un eveniment ce premiază contribuția unor lideri, manageri sau antreprenori, la dezvoltarea economică și socială a comunității.

"Cea mai mare provocare a fost să găsim soluții pentru realizarea machetei, ca să putem demonstra utilitatea și funcționalitatea sistemului. Competiția ne-a unit că și colectiv, elevi și profesori, și avem satisfacția că am învățat să facem un plan de afaceri, lucru care cu siguranță ne va ajută pe viitor și chiar ne gândim serios să ne deschidem un business plecând de la specializarea noastră", a spus Daniel Maftei, elev la Colegiul Tehnic Mecanic Grivița.

Pe parcursul anului, elevi din zece licee cu profil tehnic au beneficiat de vizitele consultanților voluntari, au conceput idei de business și au simulat crearea unor start-up-uri.

În anul școlar 2013-2014, Skills for the Future a implicat 4.400 de elevi din peste 100 de școli și licee vocaționale. Numărul participanților a crescut de la 1.000 în 2012, la 5.400 în anul 2015.

Mai multe articole despre:
null