MENIU

Programul Naţional "Masă sănătoasă", suplimentat cu aproape 100 milioane de lei

Programul Naţional "Masă sănătoasă", suplimentat cu aproape 100 milioane de lei

Programul Naţional "Masă Sănătoasă" va fi suplimentat cu aproape 100 de milioane de lei, a anunţat marţi premierul Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de Guvern.  În primul semestru al anului şcolar 2023-2024, progmul a fost implementatîn mod real doar într-o treime din şcolile beneficiare.

"Azi suplimentăm şi finanţarea Programului Naţional 'Masă sănătoasă' cu aproape 100 de milioane de lei. Astfel, fondurile totale alocate în 2024 acestui program de combatere a abandonului şcolar depăşesc 1,1 miliarde de lei", a spus Marcel Ciolacu.

El a afirmat că de programul "Masă Sănătoasă" în şcoli vor beneficia circa 460.000 de copii. 

Programul Naţional ”Masă Sănătoasă” (PNMS) a fost implementat în mod real în aproximativ o treime (36%) dintre cele 450 de unităţi şcolare selectate, în primul semestru al anului şcolar 2023-2024, arată un studiu realizat de World Vision România.

Peste 60% dintre şcolile beneficiare au ales să le ofere copiilor pachet alimentar (sandvici). Pentru aproape un sfert dintre copiii înscrişi în PNMS, mâncarea primită de la şcoală este singura masă dintr-o zi, relevă studiul, citat de News.ro.