MENIU

Sindicaliștii din Sănătate nu acceptă înghețarea salariilor și amenință cu proteste

Sindicaliștii din Sănătate nu acceptă înghețarea salariilor și amenință cu proteste

Sindicatele din sănătate amenință cu proteste și somează Guvernul să respecte calendarul majorărilor salarile promise angajaților din sistem în perioada de vârf a crizei sanitare COVID.

„Biroul Executiv Sanitas a luat act de intenția vădită a Guvernului de a bloca pentru salariații din sănătate și asistență socială, orice posibilitate de a beneficia de drepturile legale, în condițiile în care acești salariați se află în prima linie a luptei pandemice de mai bine de 10 luni şi vor continua lupta şi în anul 2021, expunându-se pe ei şi familiile lor la riscuri enorme care deja au dus la decesul a peste 70 de salariaţi”, se arată în comunicat.

Federația Sanitas atrage atenția că actualul guvern PNL pare să neglijeze promisiune asumate, față de sistemul de sănătate, tot de un guvern liberal.

„Sanitas (...) atrage atenţia că nu va accepta declarația actualului premier care încearcă să ne convingă că marele câștig al acestei ordonanțe este faptul că nu se taie salariile şi îi reaminteşte premierului PNL că fostul guvern, tot PNL, și-a asumat niște angajamente față de lucrătorii din sănătate și asistență socială iar caracterul așa-zis temporar al înghețării salariilor bugetarilor nu mai convinge pe nimeni: cu siguranță el se va permanentiza”.

Federația sindicală din Săbătate precizeează că nu va accepta actuala formă a ordonanței de urgență, prin care toate salariile și sporurile din sistemul de stat ar urma să fie închețate și va recurge la toate mijloacele de luptă sindicală.

Mai multe articole despre:
sanitas salarii inghetate guvern proteste sindicate