MENIU

Simptomele care demonstrează că suferi de insuficiență de calciu

<p>Adevărata cauză a c&acirc;rceilor. C&acirc;nd este cazul să mergi la medic</p>

Sănătatea este cea mai importantă, dar, din păcate, uneori avem tendința de a o neglija. Nu ne informăm destul, nu ne interesăm și așa procedăm până când ne îmbolnăvim. Oare de ce trebuie să tratăm, dacă putem să prevenim?

 Spre exemplu, calciul are un rol esențial în menținerea sănătății, aproape 99% din calciu este depozitat în oase și dinți, iar pe lângă rolul său structural, acesta îndeplinește și alte funcții: intervine în coagularea sângelui, în contracția musculară, în activitatea cardiacă, în producerea secreției. De asemenea, calciul favorizează absorbția vitaminei B12.

Iată 10 semne importante că ai insuficiență de calciu, cărora trebuie să la acorzi mare atenție:

1. Crampele musculare– acestea apar în general în zona brațelor și a picioarelor

2. Spasme ale mușchilor – crampele pot evolua în spasme pentru că lipsa calciului este foarte nocivă asupra organismului.

3. Pareza– în acest caz, vorbim despre anumite simptome ce au legătură cu sistemul nervos, care pot fi rezultatul unei deficiențe de calciu, precum confuzie, spasme musculare, amorțire, halucinații. Dacă ai simptome de acest gen, mergi la medic de urgență.

4. Stări schimbătoare – adică trecerea bruscă dintr-o stare de spirit în alta, tulburări de personalitate, depresie și o stare continuă de agitație.

5. Insomnii – calciul ajută organismul să doarmă, iar cei care nu pot dormi bine sau deloc au deficiență de calciu. Calciul produce melatonină, un hormon care ne ajută să dormim.

6. Unghii fragile și cu striații – lipsa calciului usucă unghiile și le deshidratează, la fel se întâmplă cu părul și pielea ta.

7. Oase fragile – Densitatea oaselor este afectată, iar nivelurile scăzute de calciu pot determina organismul să producă osteoporoză și fracturi de oase.

8. Dificultăți la înghițire – Deși poate suna ciudat, dificultățile de înghițire provin de la contracțiile musculare și pot determina chiar și schimbări ciudate de voce.

9. Te chinui să slăbești – Acest fenomen are legătură cu deficiența de calciu pentru că, conform studiilor, calciul depozitat în celulele adipoase ajută la reglarea și arderea grăsimilor.

10. Dureri de dinți – Majoritatea calciului din organism este depozitat în oase și în dinți așadar, nivelurile scăzute de calciu au legătură cu căderea dinților și a durerii acestora.

Sursa

Mai multe articole despre:
0 organism calciu deficienţă de calciu