MENIU

Simptomele bolii Parkinson şi alte probleme pe care mâinile tale le pot indica

<p>S-a descoperit originea bolii Parkinson</p>

Mâinile pot să îţi ofere multe informaţii importante despre sănătatea ta. Fii atentă la aspectul lor şi vei putea depista din timp simptomele bolii Parkinson, dar şi alte afecţiuni care ţi-ar putea ameninţa sănătatea mai devreme sau mai târziu. Dacă iei măsurile necesare din timp, vei putea să previi bolile respective ori să găseşti un tratament care să le stopeze evoluţia.

Simptomele bolii Parkinson pot fi citite in maini

De obicei, mainile care tremura usor indica faptul ca ai consumat prea multe bauturi care au cafeina in compozitia lor. De asemenea, anumite medicamente, cum ar fi cele pentru astm si antidepresivele, pot sa dea acest simptom. Insa ce faci atunci cand observi ca mainile iti tremura frecvent? Ceri sfatul unui specialist! Doar asa poti sa afli daca te confrunti cu primele simptome ale bolii Parkinson. Un tremur observat initial la o singura mana te-ar putea pune pe ganduri in acest sens, insa nu este indicat sa urmezi un tratament pana cand nu discuti cu un doctor care are experienta in acest domeniu.

Alte simptome ale bolii Parkinson:

- miscari ale corpului incetinite;

- forta de prindere redusa;

- rigiditate musculara;

- modificari ale posturii si probleme de echilibru;

- mimica faciala redusa;

- modificari la nivelul vorbirii;

- constipatie (tranzit intestinal mai lent).

Lungimea degetelor, un indicator important pentru sanatate

Femeile care au degetul inelar mai lung decat cel aratator au un risc crescut de artrita (o inflamatie articulara), conform unui studiu in domeniu. De asemenea, lungimea acestui deget poate sa indice si faptul ca persoanele respective sunt mai predispuse la raceli si diverse infectii.

Oamenii care au aratatorul si inelarul de aceeasi lungime pot sa sufere de afectiuni orale. In cazul in care aratatorul este mai lung decat celelalte degete, exista o predispozitie la afectiuni ale sanilor (la femei) ori la boli cardiace (la barbati).

Citeşte mai multe pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
degete mâini boala parkinson