MENIU

Simona Halep a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros

Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1. 

SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS // Cum va arăta clasamentul WTA începând de luni, 11 iunie

Grație victoriei din semifinalele de la Roland Garros, Simona Halep (26 de ani) își va menține locul 1 mondial, ocupat în ultimele 15 săptămâni consecutive. În total, Halep a petrecut 31 de săptămâni în fotoliul de lider mondial.

Adversara lui Halep din finala de la Roland Garros, Sloane Stephens, va urca patru locuri în topul mondial, anume de pe locul 10, până pe locul 4.

Simona Halep - Sloane Stephens, finala Roland Garros LIVE 

CLASAMENTUL WTA ÎNCEPÂND DE LUNI, 11 IUNIE

1. Simona Halep
2. Caroline Wozniacki
3. Garbine Muguruza
4. Sloane Stephens
5. Elina Svitolina
6. Caroline Garcia
7. Karolina Pliskova
8. Petra Kvitova
9. Venus Williams
10. Madison Keys

SIMONA HALEP - SLOANE STEPHENS // Mâine se vor duela Simona Halep și Sloane Stephens, în finala Roland Garros de la Paris. 

Va fi un meci în care fiecare are argumentele sale. Constănțeanca dispută pentru a treia oară finala pariziană, e jucătoarea care va conserva poziţia de lider mondial indiferent de rezultat. Experienţa anterioară se presupune că o va ajuta, mai ales în acest loc special pentru ea.

De asemenea, ea domină match-up-ul cu Stephens, 5-2, administrându-i americancei inclusiv un sec 6-2, 6-1 la Cincinnati. Cheia rămâne agresivitatea și respectarea unui plan de joc care presupune o poziţie avansată în teren, a scris gsp

Sloane Stephens, în schimb, are de partea ei faptul că a cucerit deja un titlu major. O grijă de care a scăpat, în consecință absența presiunii în acest sens. Felul ei de a se comporta pe teren nu dezvăluie emoție, poate juca variat, generând forță aproape din nimic, a mai scris sursa citată.