MENIU

Simona Halep este numărul 1 mondial, în clasamentul WTA. Românca joacă finala de la Beijing

Simona Halep Jelena Ostapenko

Simona Halep a trecut de Jelena Ostapenko, cu scorul de 6-2, 6-4, și s-a calificat în finala de la Beijing! Românca este numărul 1 mondial! Simona și-a luat astfel revanșa pentru finala pierdută la Roland Garros în fața lui Ostapenko. ‌În finala de la China Open, Halep o va întâlni pe Caroline Garcia. 

Simona Halep este numărul 1 mondial! Până la urmă a venit şi ziua mult aşteptată, această zi de 7 octombrie 2017, care va rămâne în istoria sportului românesc. Jelena Ostepanko s-a opus româncei să urce pe locul 1 la Roland Garros, tot după un meci cu letona, Simona devine lider mondial. 

 

Ilie Năstase, despre victoria lui Halep. Simona a început să joace mai agresiv

Organizatorii turneului de la Beijing i-au făcut o surpriză fantastică Simonei Halep și au așteptat-o după meci cu un număr 1 mare, din trandafiri. „Este ziua mea specială”, a declarat Simona, vizibil emoționată, și le-a mulțumit familiei și echipei sale pentru sprijin.

Ce sumă uriașă primește Simona Halep în prima zi ca NR. 1 MONDIAL

Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

"TATĂ, AM REUŞIT!" Primul telefon dat de Simona Halep


 

Simona Halep, în lacrimi. Primele cuvinte după ce a devenit numărul 1 mondial

LIVETEXT 

6-4 s-a încheiat setul 2 cu victoria Simonei!

5-4 pentru Simona Halep 

4-4, Halep face asul numărul 5 și egalează

Simona primește încurajări din tribune!

4-3, Ostapenko a preluat din nou conducerea în setul al doilea.

3-3, letona revine și ea încet!

3-2 Simona Halep pare de neoprit la Beijing. Românca are are deja punctajul pentru numărul 1 mondial WTA!

2-2 Simona egalează rapid, după un game în care a servit aproape perfect și nu i-a lăsat nicio șansă adversarei.

2-1 un game, cu un singur punct pierdut de către româncă.

1-1, Simona revine imediat! 

1-0 pentru Ostapenko!

Ora 10.37 începe setul 2

-6-2 set câștigat de Simona Halep!

- 5-2, Simona este tot mai aproape de a lua primul set!

- 4-2 pentru româncă. Simona Halep s-a distanţat în primul set după un game extrem de dificil, în care a salvat o minge de break.

- 3-2, letona nu se lasă! Jelena reușește să închidă game-ul cu o lovitură direct câștigătoare.

- 3-1 pentru Simona, care reușește un serviciu incredibil. 

- 2-1 Primul game pentru campioana din acest an de la Roland Garros

- 2-0 Încă un game foarte bun al Simeonei pe propriul serviciu.

- 1-0 Început perfect al româncei, cu un break la 0.

 ora 9:55 A început semifinala de la Beijing, dintre Simona Halep şi Jelena Ostapenko, cu jucătoarea din Letonia la serviciu. 

Românca a început competiţia cu 5.645 de puncte, la 600 de puncte de liderul Garbine Muguruza, dar jucătoarea spaniolă a abandonat în primul tur al turneului de la Beijing. Astfel, Halep avea nevoie să câştige titlul ca să fie sigură că va urca pe primul loc, dar exista şi varianta accederii în finală, dacă ucraineanca Elina Svitolina nu ar fi câştigat turneul.

Elina Svitolina a ratat, însă, accederea în semifinalele competiţiei, după ce a fost învinsă, vineri, scor 7-6 (5), 5-7, 6-8 (6), de Caroline Garcia, din Franţa, iar Halep mai are nevoie de o singură victorie ca să îşi asigure prima poziţie. Dacă o va învinge pe Jelena Ostapenko, Simona Halep va deveni cea de-a 25-a jucătoare din istorie care ajunge pe primul loc în ierarhia mondială. În caz contrar, Garbine Muguruza va rămâne lider.

Halep a avut mai multe ocazii să urce pe prima treaptă WTA, în acest an, una dintre ele chiar în finala de la Roland Garros, pierdută în faţa Jelenei Ostapenko.