MENIU

Simona Halep a demolat-o pe Elise Mertens și este în sferturile de finală de la Roland Garros

Simona Halep

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) a demolat-o pe belgianca Elise Mertens (22 de ani, locul 16 WTA), în optimile de finală de la Roland Garros, LIVE pe realitatea.net.

Simona Halep a câștigat lejer, în două seturi, 6-2, 6-1, și s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros. Meciul a durat 60 de minute.

Citește și: Cum a reacționat Simona Halep după ce a zdrobit-o pe Elise Mertens! Publicul a aplaudat-o frenetic pe sportiva noastră!

Simona Halep va juca în "sferturi" cu învingătoarea partidei Angelique Kerber - Caroline Garcia.

Halep va încasa 380.000 de euro şi va primi și 430 de puncte WTA, după victoria în fața lui Elise Mertens.

Citiţi şi:

Serena Williams - Maria Şarapova Roland Garros. MOTIVUL-ŞOC pentru care Serena Williams s-a RETRAS

Simona Halep a început perfect setul secund. După numai 15 minute, numărul 1 WTA avea deja 4-0 la game-uri. Serviciul constănțencei a funcționat și el ireproșabil, iar belgianca a fost pur și simplu incapabilă să ofere o replică. Apoi, Halep a făcut 5-0, după numai 17 minute scurse din actul secund. Abia după 21 de minute de la începutul setului II a izbutit și Elise Mertens să ia un game, scorul devenind 5-1 pentru Halep. Sportiva noastră a câștigat apoi game-ul următor și meciul.

Simona Halep a câștigat lejer primul set, care a durat 36 de minute. Sportiva noastră a început mai greu, fiind condusă cu 1-0 la game-uri, dar apoi a revenit și s-a impus cu 6-2. Jocul prestat de Simona Halep a fost excelent, numărul 1 WTA arătând agresivitate și lovind mingile cu o precizie de ceas elvețian. Constănțeanca a reușit unul dintre cele mai bune seturi ale ei din acest an.

Citește și: Veste URIAȘĂ pentru Simona Halep!

---------------------------------------------

Știrea inițială

Simona Halep - Elise Mertens, Roland Garros // Simona Halep și Elise Mertens se vor întâlni în primul meci al zilei, de pe arena Philippe Chatrier, acolo unde va avea loc și duelul dintre Serena Williams și Maria Șarapova.

Câștigătoarea acestui meci va juca în sferturile de finală de la Roland Garros cu învingătoarea partidei Angelique Kerber - Caroline Garcia.

Simona Halep și Elise Mertens, jucătoare belgiană, s-au întâlnit până acum o singură dată, în acest an, la Madrid. Simona Halep s-a impus clar atunci, scor 6-0, 6-3.

Ambele jucătoare au excelat pe zgură în acest sezon: Simona Halep are 10 victorii şi 3 înfrângeri, în timp ce Elise Mertens a pierdut doar una dintre cele 15 partide jucate pe suprafaţă lentă, chiar în faţa constănţencei.

Elise Mertens a trecut în turul 3 de Daria Gavrilova (24 WTA), după un 6-3, 6-1 categoric, după numai 62 de minute de joc, în timp ce Simona Halep a învins-o pe Andreea Petkovic tot în două seturi, 7-5, 6-0.

Simona Halep vine după un meci foarte bun făcut în fața lui Andrea Petkovic, pe care l-a încheiat într-o oră și 28 de minute. Simona Halep a avut un as, a făcut 4 duble greşeli, 18 erori neforţate, în timp ce Andrea Petkovic a făcut 4 duble greşeli, 17 winners, 28 greşeli neprovocate.

Câştigătoarea va încasa 380.000 de euro şi va primi și 430 de puncte WTA.