MENIU

Războiul celor 2 Roze: Armata Albastră a lui Iohannis vs Marea Armată Roșie PSD

Jurnaliștii sunt istorici ai clipei, vorba lui Ion Cristoiu. Pentru că societatea românească este într-un continuu război fratricid, este un bun moment să facem o analiză a armatelor implicate în războiul pentru puterea absolută în România, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire.

Pentru început: unul dintre multele defecte ale nației noastre este că liderii noștri nu știu să împartă puterea dată de alegători. Fiecare a vrut și vrea puterea absolută: de la Carol al II-lea, la generalul Antonescu, trecând prin Gheorghiu-Dej, Ceaușescu, Băsescu etc. Or, asta în sistemele democratice nu se poate; mai mult: este chiar contraindicat. Acapararea puterii absolute este și motivul războiului perpetuu din societate. Nimeni nu dorește să împartă puterea, ci să-și distrugă adeversarul.

Miza războiului din aceste zile este președinția României din 2019 și puterea executivă începând din acel an. Oricine câștigă atunci va conduce în stil autocrat România următorilor cinci ani. Haideți să vedem liniile de atac ale celor doua mari armate, dar și grupurile partizane care le susțin, mai scrie Silviu Mănăstire.

Citiți continuarea pe psnews.ro!

Mai multe articole despre:
PSD Silviu Manastire iohannis