MENIU

Şi-a acoperit pleoapele cu comprese din ceai de muşeţel, timp de 10 minute. Efectul a fost uimitor

<p>Şi-a acoperit pleopele cu comprese din ceai de muşeţel, timp de 10 minute. Efectul a fost uimitor</p>

O dată cu dezvoltarea tehnologiei aproape jumătate din populaţia globului se confruntă cu probleme ale ochilor. Iar acest lucru este cauzat, în principal, de factorii nocivi pe care îi întâlnim la tot pasul: lumina artificială, privitul la televizor, timpul îndelungat petrecut în faţa computerului, dar şi alimentaţia deficitară, săracă în elemente hrănitoare.  

Plantele medicinale necesare menţinerii vederii clare se folosesc mai ales extern sub forma infuziilor, combinate cu efecte antiinflamatoare, antialergice şi antiinfecţioase.

Unele dintre aceste plante au puterea de a vindeca câteva dintre bolile ochilor precum miopia sau astigmatismul. Se folosesc infuziile care se ultilizează extern în băile ochilor, scrie ziaruldeiaşi.ro.

Florile de muşeţel, Matricaria chamomilla, este un puternic antialergic, calmant şi antiinfecţios. Se aplică sub formă de ceai concentrat, pe comprese, acoperind pleoapele, contra blefaritei şi a conjunctivitei alergice.

Este eficient şi ca adjuvant împotriva infecţiilor oculare de natură bacteriană, precum şi pentru atenuarea simptomelor herpesului ocular împreună cu infuzia combinată de năpraznic.

Pentru ochii obosiţi compresele cu muşeţel sunt foarte eficiente, dar şi pentru ochii extenuaţi în urma efortului intelectual sau după privitul în ecranul calculatorului. Infuzia de muşeţel nu se pune în ochi, ci este numai pentru spălături şi comprese.