MENIU

SFATURI PRACTICE. Cum să cureți rugina de pe un robinet cromat

Cum sa cureti rugina de pe un robinet cromat. Foto/Profimedia

Cu toate că cromul ar trebui să protejeze metalul împotriva coroziunii, crăpăturile apărute în acest strat protector pot favoriza apariția ruginii. Tocmai de aceea, ar trebui să știi cum să procedezi pentru a curată aceste obiecte cromate.

Din fericire, există soluții pentru aceste pete de rugină. Dacă preferi să folosești soluțiile naturale, atunci îți recomandăm să folosești oțetul, însă ține minte că și curățarea va dura mai mult, pentru că soluția nu este foarte concentrată. Trebuie să știi cum să cureți rugină de pe un robinet cromat, însă înarmează-te cu răbdare!

Vei avea nevoie de un recipient cu pulverizator în care să pui oțet, iar apoi să îl lași să acționeze timp de 10 minute. Dacă nu s-a curățat din prima, repetă procesul până ce urmele de rugină au dispărut.

După ce ai curățat rugină de pe acest robinet cromat, ar fi bine să acoperi acele mici crăpături prin care apă își face de „lucru”. Îți sugerăm să folosești ceară auto, deoarece va acoperi toate acele crăpături și vei preveni apariția ruginii pe viitor.

O altă metodă de a curată urmele de rugină de pe un robinet cromat este să folosești folie alimentară de aluminiu. Chiar dacă nu îți vine să crezi, o folie de aluminiu mototolită sub formă unei bile este foarte eficientă.

Metodă este destul de simplă. Trebuie să înmoi acea bilă de aluminiu în apă, iar apoi să freci robinetul însă mare atenție să nu pui prea multă presiune pentru că vei zgâria suprafață.

Dacă urmele de rugină nu ies, încearcă să înmoi folia în Coca-Cola. În cazul în care nu știai, băutură carbogazoasă este foarte eficientă pentru a curată rugină de pe suprafețele cromate.

După ce ai reușit să cureți totul, folosește o cârpă uscată pentru a și pentru a aplică un polish suprafeței. Vestea bună este că atunci când folosești folia de aluminiu această te va ajută să sigilezi și micile crăpături de pe suprafață robinetului, așa că nu va mai fi nevoie să aplici ceară de mașînă.

Dacă vrei o altă alternativă, atunci poți folosi lubrifiantul WD-40. Probabil că ai auzit despre acest lubrifiant folosit destul de des la balamalele care scârțâie. Ei bine, acesta este eficient și foarte ușor de folosit. Tocmai de aceea ar fi bine să știi cum să cureți rugină de pe un robinet cromat folosind WD-40.

Trebuie doar să pulverizezi lubrifiantul pe suprafață afectată de rugină pentru a dizolvă rugină, iar apoi să freci suprafață folosind o periuță de dinți sau lână de oțel pentru a nu zgâria suprafață.

Avantajul în folosirea acestui spray este că lubrifiantul va ajunge și în locurile greu accesibile, iar acel păi te va ajută enorm atunci când o să faci acest lucru. Prețul nu este deloc mare dacă vrei să cumperi un tub de WD-40, așa că îți sugerăm să îl încerci.