MENIU

Sfatul inedit al unui bătrân care a împlinit 110 ani. Are un singur răspuns pentru longevitatea sa

Mark Behrends a împlinit, de curând, 110 ani. Performanţa bătrânului din statul american Nebraska este cu atât mai importantă cu cât, la nivel mondial, în proporţii majore femeile ajung la aceste vârste înaintate, bărbaţii fiind mai puţin numeroşi, scrie Omaha.com.

Iar în privinţa longevităţii sale, bătrânul are un singur răspuns: berea. Fiica sa, Lois, susţine că "el spune tuturor că motivul pentru care a ajuns la această vârstă este faptul că a băut o cutie de bere, zilnic, la ora trei după amiaza". Mark Behrends are o marcă favorită de bere, dar fiica sa spune că, în lipsa acesteia, poate bea orice altă bere.

Bărbatul este cel mai bătrân locuitor al statului Nebraska şi, posibil, cel mai bătrân american, susţine sursa citată. Există un bărbat din California care susţine că are 116 ani şi un altul, din Illinois, care spune că are 112 ani, dar vârstele acestora nu pot fi verificate.

Behrends a trăit primii săi 60 de ani la o fermă, crescând şapte copii cu soţia sa, Irene, înainte de a se muta la oraş. Bătrânul şi-a condus maşina, o camionetă, până acum câţiva ani.