MENIU

Când va veni sfârșitul lumii? Răspunsul dat de Papa Francisc pentru români

Val de emoție în Capitala Moldovei. Suveranul pontif a fost întâmpinat de peste 150.000 de oameni, care i-au întors căldura pe care el le-a dăruit-o. Oamenii l-au aplaudat și l-au aclamat pe Papă. 

Papa a inclus în mesajul său de unitate și o pildă despre marele călugăr ortodox Ilie Galaction.

”Într-o zi călugărul Galaction Ilie de la Mânăstirea Sihăstria, mergând cu oile la munte, s-a întâlnit cu un eremit sfânt pe carel cunoștea și îl întrebă: „Spune-mi, părinte, când va fi sfârșitul lumii?”. Și venerabilul eremit, suspinând din inima sa, spuse: „Părinte Galaction, știi când va fi sfârșitul lumii? Când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin!”, a afirmat Papa Francisc, la Iași.

Adică, atunci când nu va mai fi dragoste și înțelegere creștinească între frați, între rude, între creștini și între popoare! Atunci când nu se vor mai iubi oamenii deloc, cu adevărat, va fi sfârșitul lumii. Căci fără iubire și fără Dumnezeu nu pot să mai trăiască oamenii pe pământ!”. Viața începe să se stingă și să putrezească, inima noastră încetează să mai bată și se usucă, bătrânii nu vor mai visa și tinerii nu vor mai profetiza când nu va mai fi cărare de la vecin la vecin … căci fără iubire și fără Dumnezeu omul nu mai poate trăi pe pământ”, a continuat Papa Francisc.

Papa Francisc, așteptat la Blaj de 50.000 de credincioși. Program complet pentru duminică, 2 iunie

Papa Francisc a fost întâmpinat la Iași de o mare de oameni. De la aeroport, suveranul pontif a mers direct la catedrala romano catolică. Pentru că nu putea ajunge la toți oamenii care voiau să îl salute, papa a desfăcut cordonul care delimita culoarul de public.

Papa, discurs emoționant la Iași, în fața a 150.000 de credincioși: ”Voi sunteți comunitatea vie”

Mai multe articole despre:
sfârşitul lumii când PAPA FRANCISC