MENIU

Sfârşitul ISIS în Siria: Gruparea teroristă a pierdut ultimele teritorii

Sfârşitul ISIS în Siria: Gruparea a pierdut ultimele teritorii

ISIS a pierdut ultimele teritorii din Siria! Anunțul a fost făcut sâmbătă dimineață de Forţele Democratice Siriene, relatează agențiile de presă străine.

Gruparea teroristă a fost învinsă în ultimul său bastion, satul Baguz, pe malul fluviului Eufrat, acolo unde s-au retras ultimii combatanți ai grupării teroriste.

În ultimele 48 de ore, Forțele Democratice Siriene au continuat bombardamentele de artilerie şi aerine lansate vineri și au consolidat poziţiile pe care le-au cucerit de la jihadişti. 

Purtătorul de cuvânt al SDF, Mustafa Bali, a anunţat pe contul său de Twitter "eliminarea totală a califatului autoproclamat" pe 29 iunie 2014 în oraşul irakian Mosul.

"Forţele Democratice Siriene declară eliminarea totală a autoproclamatului califat şi o înfrângere teritorială de 100% a Statului Islamic. În această zi unică, comemorăm mii de martiri ale căror eforturi au făcut posibilă această victorie", a declarat purtătorul de cuvânt citat de EFE.

Gruparea Statul Islamic a fost învinsă "100%" în Siria, a afirmat vineri preşedintele american Donald Trump, arătându-le jurnaliştilor hărţi cu regiuni controlate în trecut de organizaţia jihadistă şi care acum au fost eliberate, relatează AFP şi DPA.

"Califatul teritorial al Statului Islamic a fost eliminat 100%" din Siria, a declarat la rândul său purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, într-o discuţie cu jurnaliştii în timpul deplasării cu Trump spre Florida.

După ce a ajuns la West Palm Beach, Trump a arătat o hârtie cu două hărţi ale Siriei - una în care cu cerneală roşie erau marcate teritoriile controlate de Statul Islamic înainte de venirea sa la putere şi una fără nimic roşu.

"Aici era ISIS (Statul Islamic - n.r.) şi aici este ce avem acum", a spus Trump, arătând spre harta fără nicio porţiune roşie ocupată de gruparea jihadistă.

"Puteţi păstra harta. Felicitări", le-a spus el jurnaliştilor coborând din avionul prezidenţial Air Force One, înainte de a ajunge la reşedinţa sa privată din Mar-a-Lago, în Florida, scrie agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
terorişti Siria ISIS