MENIU

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Atracţia pelerinilor de la Iaşi - veioze cu sfinţi şi tricouri

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Peste 120.000 de pelerini din toate colţurile ţării au umplut Iaşiul. Au sacoşe mari de rafie, pline cu pături, cojoace, alimente şi multe pomelnice. Şi comercianţii au împânzit oraşul. Cea mai mare aglomeraţie este la tarabele cu tricouri cu mesajul ”Am fost pelerin la Sfânta Parascheva la Iaşi”.

SFÂNTA PARASCHEVA 2014. Baldachinul în care au fost aşezate moaştele Sfintei Parascheva este împodobit anul acesta cu buchete de flori roşii, scrie Mediafax.ro. 

Zecile de mii de oameni care au ajuns să se închine la raclă stau la o coadă care se prelinge încet, pe străzile lăturalnice din spatele Mitropoliei, către matca râului Bahlui ce străbate oraşul. Au sacoşe mari de rafie, pline cu pături, cojoace, alimente şi multe pomelnice.

Organizatorii spun că, spre deosebire de anii trecuţi, când încă din primele zile coada se întindea pe distanţe de câţiva kilometri şi pelerinii stăteau la rând cel puţin 12 ore până când ajungeau în curtea Mitropoliei, în acest an cel mai mult s-a stat la coadă trei ore şi ceva, fiind un flux continuu de cel puţin 1.200 de pelerini pe oră care au ajuns să se închine la moaşte.

”Faţă de alţi ani se stă mai puţin la coadă. Cel mai mult s-a stat puţin peste trei ore, sâmbătă, însă luni noapte şi marţi aşteptăm vârful”, spune preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Luni, rândul de pelerini se întindea pe câteva sute de metri.


Mai multe articole despre:
credincioşi pelerinaj SFÂNTA PARASCHEVA 2014