MENIU

Şerban Nicolae: CCR face o greşeală considerând Ordonanța 13 ca abrogată definitiv

Liderul senatorilor PSD şi preşedintele Comisiei Juridice, Şerban Nicolae, este de părere că judecătorii CCR au greşit atunci când au considerat că Ordonanţa 13 este abrogată definitiv şi au hotărât că sesizarea Avocatului Poporului rămâne fără obiect, conform adevarul.ro. 

”CCR face o greşeală tehnică, voită sau nu, considerând OUG 13 ca abrogată definitv şi ca atare, nejudecând pe fond! Tehnic, prin neadoptarea, în Parlament, a OUG14 şi eventuala adoptare a OUG13, o va face pe cea din urmă să producă efecte“, a explicat Şerban Nicolae, citat de adevarul.ro. 

CCR nu a judecat pe fond Ordonanţa de Urgenţă numărul 13 pe motiv că, între timp, Guvernul a abrogat-o, ”deci nu mai există“, după cum a spus preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Dacă arlamentul va respinge prin lege OUG nr. 14, care a aborgat OUG nr. 13, va intra automat în vigoare vechea şi scandaloasa OUG nr. 13, care a scos lumea în stradă. Valer Dorneanu, preşedintele CCR, a anunţat că sesizarea Avocatului Poporului pe OUG nr. 13 a fost declarată inadmisibilă, întrucât ordonanţa a fost între timp abrogată de Guvern. 

Mai multe articole despre:
ordonanţă CCR abrogare