MENIU

Şerban Nicolae a devoalat planul B. Miercuri este "totul sau nimic"!

Dragnea si Serban Nicolae, atac la aurul tarii

Senatorul Șerban Nicolae a devoalat, luni seară, planul stabilit la întâlnirea lui Liviu Dragnea cu liderii coaliţiei, la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă. Nicolae a afirmat că, cel mai probabil, se va ajunge la modificarea numărului de ministere, astfel încât PSD să-şi poată numi miniştrili pe care-i doreşte, prin procedura parlamentară.

Şerban Nicolae a afirmat, la România TV, că dacă președintele Klaus Iohannis va refuza unul dintre cei 3 miniștri propuși, Eugen Nicolicea la Justiției, Oana Florea la Fonduri Europene și Tit Brăiloiu la Românii de Pretutindeni, se va solicita înființarea unui nou ministerm astfel încât numirea miniştrilor să nu mai treacă pe la şeful statului.

”Cel mai probabil vom ajunge la remanierea aprobată de Parlament. Sunt două tipuri de remanieri: una simplă, post pe post, una care implică modificarea culorii politice a Guvernului, aprobată de Parlament, iar apoi președintele numește membrii Guvernului. Din ce am stabilit, premierul va discuta mâine cu președintele, să vedem dacă ne dă un răspuns. Am luat în calcul ipoteza ca el să spună: ”nu am luat, încă, o decizie”. Miercuri vom da un vot în Parlament care să implice modificarea structurii Guvernului. S-ar putea să îi accepte pe unul din cei 3 sau pe 2. Dacă nu îi acceptă pe toți 3, și dacă acceptă doar unul sau doar doi, vom merge cu mai mulți candidați. Vom extinde echipa guvernamentală cu încă un post. Vom merge și cu cel pe care îl refuză, cel al Justiției, dar și cu încă un post pe care îl vom înființa. ”, a declarat Șerban Nicolae.

Mai multe articole despre:
Şerban Nicolae Eugen Nicolicea Klaus Iohannis