MENIU

SENZAȚIONAL! A fost descoperit mormântul Sfântului Ştefan, primul martir creștin

Descoperire senzationala

În timpul săpăturilor efectuate in apropierea oraşului palestinian Ramallah, arheologii au descoperit una dintre cele mai mari relicve crestine – locul de înmormântare a Sfântului Arhidiacon Ştefan, primul martir al lui Hristos, conform unui raport al publicatiei Linga.

Săpăturile intreprinse in zona ruinelor satului Taiar, situat la doi kilometri vest de Ramallah, au avut rezultate neaşteptate, potrivit 7est.ro.

Ca parte a unui proiect al Universitatii din Ierusalim, destinat descoperirii și restaurarii de antichitati, un grup de arheologi, condus de Dr. Salah Al Hudeliyya, a descoperit ruinele unui întreg complex bisericesc, care include un lacas al epocii bizantine și o mănăstire bizantină.

Potrivit unei declaraţii a Dr. Al Hudeliyya, această descoperire este de mare valoare pentru creștinii din întreaga lume. Săpăturile sunt efectuate de cercetători palestinieni și israelieni.

"În interiorul acestor biserici, am dat peste o inscripție care indică faptul că biserica descoperita a fost construită în cinstea sfantului si întâiului mucenic Arhidiacon Ștefan, îngropat aici, în anul Domnului nostru 35", a mai raportat istoricul.

Cercetătorul a asigurat autoritățile locale și Biserica, ai căror reprezentanți au vizitat recent ruinele descoperite, ca a pus la dispozitie toate resursele și energiile, pentru punerea în aplicare a proiectului.

Mai multe articole despre:
creştini creştinism