MENIU

Semne care anunță că ai putea avea diabet de tip 1. Iată care sunt simptomele!

Diabetul de tip 1 afectează pancreasul și nu îi mai permite să secrete insulină. Ca orice boală depistată în stadiu incipient, va fi mai ușor de gestionat și de administrat un tratament. Iată la ce semne trebuie să fii atent!

Pacienții bolnavi de diabet de tip 1 trebuie să își administreze singuri insulina, pentru a putea trăi. Diabetul de tip 1 nu se vindecă, așa că este foarte important să fi atent la semnele pe care organismul le transmite.
Fără insulină, zahărul se împrăștie în sânge, iar rinichii nu fac față. Zahărul ajunge în urină și atrage lichidele, având ca efect o urinare frecventă. Urinarea excesivă duce la deshidratare și la îmbolnăvirea rinichilor, dacă nu se ia tratament. De asemenea, dacă urinezi mai des, vei fi din ce în ce mai însetat, fiindcă organismul dorește să recupereze lichidele pierdute. Cu cât vei bea mai mult, cu atât vei urina mai des.

Insulina îți duce zahărul în celule, pentru a avea energie. Fără zahăr, celulele vor suferi, iar organismul va ”apela” la grăsime și mușchi pentru a face rost de energie. Poți slăbi drastic și rapid, chiar dacă mănânci normal. Un alt semn este mirosul organismului. Cu atâta zahăr în urină, vei începe să miroși a dulce, a fructe sau a vin. Acest miros vine ca urmare a nivelului crescut de cetone, o situație care îți pune viața în pericol. Mai mult decât atât, oboseala, durerile de stomac și vederea încețoșată fac și ele parte din simptomele diabetului de tip 1.

Potrivit doctorulzilei.ro, dacă ai unul dintre aceste simptime, este recomandat să consulți un medic!