MENIU

Semne că ai colesterolul mărit

Semne că ai colesterolul mărit

Colesterolul este o substanță bogată în grăsimi, produsă de ficat. Aceasta este vitală pentru formarea membranelor celulelor, a vitaminei D și a anumitor hormoni. Colesterolul nu se dizolvă în apă, așa că nu poate să se deplaseze prin corp fără ajutor. Lipoproteinele sunt cele care ajută la transportarea colesterolului prin sistemul sanguin și tocmai tipul acestora determină dacă în organismul tău ajunge un colesterol bun sau rău.

Există două tipuri de lipoproteine: cele care au o densitate mică, cunoscut sub numele de colesterol rău (LDL), și lipoproteinele cu o densitate mare, colesterolul benefic (sau bun), HDL. Lipoproteinele care au o densitate scăzută se pot depune pe vasele de sânge, ducând la dezvoltarea a numeroase probleme de sănătate, inclusiv atac de cord.

Iată care sunt simptomele colesterolului mărit!

Colesterolul mărit nu are de obicei simptome. În majoritatea cazurilor, acesta doar provoacă boli grave. Aceste evenimente nefericite nu apar decât atunci când colesterolul ridicat duce la formarea unor blocaje în vene și artere. Circulația sângelui este blocată, ducând la complicații.

Citeşte continuarea pe divahair.ro