MENIU

Semnal de alarmă la deschiderea anului școlar! Ce tipuri de MĂȘTI nu sunt indicate

Măști de protecție coronavirus copii și adolescenți Foto: Pixabay.com

Semnal de alarmă tras în prima zi de școală! InfoCons anunță că a descoperit 114 tipuri de măști neconforme în țară.

 

Organizația de protecție a consumatorilor InfoCons transmite părinților să fie atenți ce tip de mască cumpără pentru adolescenți și copii, care trebuie să o poarte atât în școală, cât și în curtea unității de învățământ. 

Reprezentanții InfoCons cer retragerea urgentă a măștilor periculoase din farmacii și din magazine.

LISTA măștilor neconforme poate fi descărcată de AICI

Reamintim că purtarea măștii care acoperă nasul și gura este obligatorie de la ridicarea stării de urgență în România, din 15 mai 2020, în spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în alte spații închise.  

Persoanele care nu respectă obligația de a purta mască în spațiile menționate pot fi sancționate în baza Legii nr. 55/2020, art.65, lit.H, respectiv “nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții“ se sancționează cu amendă între 500 de lei și 2500 de lei.

LISTA măștilor neconforme poate fi descărcată de AICI

InfoCons este alături de toți copiii și părinții punând la dispoziție numărul InfoCons Junior - 021 9615, număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele. La acest număr elevii pot solicita consiliere, informare și depune o sesizare în domeniul protecției consumatorilor.

Elevii în calitatea lor de consumatori de bunuri și servicii își pot apăra drepturile și pot lua atitudine când acestea le-au fost încălcate sau nu au fost respectate.

Dacă aceștia au o problema legată de protecția consumatorilor pot apela la numarul destinat acestui Proiect și pot solicita informații utile.

LISTA măștilor neconforme poate fi descărcată de AICI

În baza parteneriatului cu Ministerul Educației Naționale materiale cu numărul InfoCons –Junior se vor regăsi în toate unitățile de învățământ din România.

Toți elevii din învățământul preuniversitar pot accesa totodată, direct la adresa de e-mail : infoconsjunior@infocons.ro sau în scris la C.P 38  O.P. 53 sector 4, București.