MENIU

Semnal de ALARMĂ despre imunitatea obținută prin boală: NU te scapă de o nouă infecție sau de spitalizare. Risc URIAȘ pentru nevaccinați - STUDIU

Infecție cu virusul SARS-CoV-2

Vaccinarea este cea mai bună metodă de a preveni formele grave de infectare cu COVID-19 și, mai ales, decesele.  Trecerea prin boală asigură, fără îndoială, un nivel de anticorpi, însă un studiu recent arată că persoanele nevaccinate au un risc de cinci ori mai mare de a se reinfecta decât cele imunizate cu unul dintre vaccinurile anti-Covid pe bază de ARn mesager.

Studiul a analizat spitalizările raportate în rândul persoanelor de peste 18 ani, care fie au trecut prin boală în urmă cu 90-179 de zile, fie s-au vaccinat, specialiștii  descoperind că adulții nevaccinați au avut un risc de reinfectare mai mare de 5,49 de ori față de persoanele vaccinate cu un ser bazat pe ARn mesager (Pfizer sau Moderna), care nu au fost infectate cu coronavirus, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, citat de Ziare.com.

Cu alte cuvinte, rezultatele studiului sugerează că protecția indusă de boală este mult mai puțin eficientă comparativ cu cea dobândită prin vaccinare, inclusiv în cazul tulpinii Delta, cu care se confruntă în prezent cea mai mare parte a statelor lumii și despre care se știe că are un grad mai mare de transmisibilitate și conagiozitate.

Datele au fost colectate în intervalul 1 ianuarie - 2 septembrie 2021 de la 189 de spitale, din nouă state. În perioada menționată au fost raportate 201.269 de spitalizări în urma infectării cu COVID-19.

Mai mult, rezultatele arată și că serul Moderna a generat un nivel mai ridicat de protecție decât cel de la Pfizer.

Cei mai mari beneficiari ai protecției oferite de vaccin au fost vârstnicii, mai exact persoanele de peste 65 de ani, mai arată rezultatele studiului citat.

 

 

Mai multe articole despre:
imunitate imunitate covid spitalizare deces