MENIU

Şeful Institutului Oncologic Bucureşti îşi stabilea mita prin bileţele de tip "post-it"

Managerul Institutului Oncologic "Alexandru Trestioreanu''din Bucureşti, Dan Nicolae Straja, ar fi discutat cu presupuşii săi mituitori, despre sumele pe care urma să le primească, prin intermediul unor bileţele de tip post-it pe care ulterior le-ar fi distrus, se arată în referatul de arestare, scrie Mediafax.

Mesajele dintre managerul Institutului Oncologic "Alexandru Trestioreanu'' şi presupuşii săi mituitori ar fi fost transmise, cu informaţii referitoare la sumele de bani, pe bileţele de tip post-it de culoare galbenă care ulterior au fost rupte, susţin procurorii DNA.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Dan Nicolae Straja se notează că ar fi primit 55.000 de euro, pe 1 mai 2015, în biroul său de la Institutul Oncologic. Ca şi în cazul lui Bogdan Păltineanu, fostul manager de la "Ana Aslan", banii ar fi fost încasaţi ascunşi într-o revistă.

"Cu privire la suma de bani remisã singurele mesaje dintre inculpatul Straja Nicolae Dan şi reprezentatul firmelor furnizoare au fost transmise scris, pe postit-uri de culoare galbenã care ulterior au fost rupte.

Din conţinutul acestor mesaje, scrise pe aceste bileţele ce au fost reconstituite, rezultã în mod cert cã suma de 55.000 euro reprezenta comisionul de la firma S.C. (...) SRL, precum şi faptul cã în urmãtoarea sãptãmânã urma să primeascã şi comisionul de la S.C. (...) SRL.", se notează în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

Cei de la DNA susţin că suma reprezenta comision de 5% din valoarea facturilor ce urmau să fie emise de cele două firme, în baza a două acorduri cadru încheiate, în iunie 2013, respectiv iulie 2014, cu Institutul Oncologic.