MENIU

Șeful DNA, ședință cu experții Comisiei Europene: Lupta anticorupție a continuat în ciuda obstacolelor legislative

Crin Bologa

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, a discutat cu echipa de experți a Comisiei Europene despre Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) și noul Mecanism european privind statul de drept. În cadrul analizei progreselor făcute, ”s-a subliniat importanța reparării legilor justiției și păstrarea independenței funcționale și financiare a instituției”, a anunțat instituția. 

Potrivit comunicatului DNA, discuțiile, care au avut loc prin videoconferință, pe 25 ianuarie, au vizat îndeplinirea obiectivului de referință nr. 3 din MCV, respectiv continuarea luptei anticorupție la nivel înalt.

”Procurorul-șef a prezentat rezultatele DNA care dovedesc că, în pofida unor obstacole de nivel legislativ, obiectivul de referință nr 3 din MCV a fost atins. Totuși, pentru eficientizarea activității DNA, s-a subliniat importanța reparării legilor justiției și păstrarea independenței funcționale și financiare a instituției, în contextul schimbărilor legislative care vor urma”, precizează sursa citată. 

Instituția și-a asumat în fața experților C.E. efectuarea anchetelor profesioniste, cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale și a exigențelor de transparență în ceea ce privește comunicarea publică în limitele legale permise, se mai arată în comunicat.