MENIU

Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova a fost arestat

O nouă lovitură în dosarul caracatiţei din Poliţia Prahova! Şeful Serviciului Judeţean Anticorupţie, Constantin Ispas, a fost arestat preventiv.

Comisarul şef este acuzat de DNA de trafic de influenţă, luare de mită, spălare de bani şi cercetare abuzivă. În acelaşi dosar, adjunctul şefului Poliţiei Prahova, Adrian Rădulescu, şi Emanuel Saghel, ofiţerul care conduce Serviciul de combatere a finanţării terorismului şi spălării banilor, au fost plasaţi sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri îi dădeau bani şefului DGA Ploieşti pentru a-şi alimenta maşina, făceau diverse transporturi utile pentru acesta şi îi plăteau şi concediul.

Procurorii DNA au stabilit că, în perioada 2010-2014, Ispas s-a folosit de poziţia pe care o ocupă pentru a tergiversa şi chiar a schimba cursul mai multor anchete penale.

Adrian Rădulescu, adjunct la IPJ Prahova, este şi el urmărit penal în dosar. Potrivit anchetatorilor, el ar fi forţat trei persoane să facă plângeri împotriva unor ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor pentru ca aceştia din urmă să poată fi cercetaţi.

Şi Emanuel Saghel, de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate, a fost dus la DNA Ploieşti. El este acuzat că a primit parchet, plinte şi bilete la meciuri pentru a soluţiona favorabil un dosar ce viza un om de afaceri.

Mai multe articole despre:
anticorupţie Prahova DGA