MENIU

Șeful ANPC intra la rupere: Automatizarea caselor de marcat, o abordare discriminatorie

Automatizarea caselor de marcat din supermarketuri este o abordare discriminatorie, pentru că nu ține cont de cumpărătorii în vârstă sau care nu sunt familiarizați cu tehnica, este de părere preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Prezent la o dezbatere de specialitate, șeful ANAF a afirmat că "automatizare ar fi trebuit să ia în calcul prezenţa la cumpărături a consumatorilor în etate, în vârstă, nefamiliarizaţi cu toate diligenţele de a-şi scana şi a-şi marca singuri cumpărăturile.

 

Or, la acest moment, cred că este o abordare discriminatorie din această perspectivă, dar, din discuţiile purtate cu o parte dintre reprezentanţii operatorilor economici ce implementează acest sistem, am înţeles, lucru pe care îl vom şi verifica, că aceste case beneficiază, totuşi, de o asistenţă din partea personalului angajat al operatorului economic.

 

Cred că este imperios necesară păstrarea caselor asistate direct de casier, tocmai pentru a putea răspunde întrebărilor consumatorilor legat de o anumită cantitate, calitate sau orice altă informaţie ar avea nevoie legat de produsele achiziţionate", a afirmat Horia Constantinescu.

 

Comentariile șefului ANPC vin după ce un important retailer francez și-a anunțat intenția de a renunța, treptat, la casieri. Știrea a provocat o dezbatere națională, inclusiv politicienii și partidelor politice exprimând puncte de vedere.

Mai multe articole despre:
anpc case de marcat auchan rusia putin