MENIU

DECIZIE RĂSUNĂTOARE: Şefa PETROM, schimbată înainte de expirarea mandatului

Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a decis, marţi după-amiază, schimbarea Marianei Gheorghe din funcţia de preşedinte şi director general.

Potrivit comunicatului oficial al companiei, noul CEO este Christina Verchere. Numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe 6 aprilie, 2019. Christina Verchere a acceptat numirea și va prelua poziția în funcție de disponibilitate, cel mai târziu începând cu 21 mai 2018.

Înainte de ședința Consiliului de Supraveghere de marţi, Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de președinte al directoratului și CEO al OMV Petrom. 

În următoarele luni, Christina Verchere și Mariana Gheorghe vor lucra îndeaproape pentru o tranziție lină, mai anunţă comunicatul companiei.

Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, cel mai mare contribuabil din România, se află la conducerea producătorului de petrol şi gaze din vara lui 2006.

Christina Verchere, în vârstă de 46 de ani, are o experienţă de 19 ani în industria petrolieră, iar în ultimii patru ani a fost preşedinte regional la British Petrolum, după ce în perioada 2012-2014 a fost preşedinte şi CEO BP Canada Energy Group.

Statul român, acţionar cu 20% în cadrul OMV Petrom, are doi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei: fostul vicepremier Sevil Shhaideh şi Radu-Spiridon Cojocaru, despre care zf.ro scrie că ar fi un apropiat al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Mai multe articole despre:
Petrom OMV