MENIU

Șefa ICR se dă iar în spectacol. MANELE pe scena Institutului Cultural Român de la Londra

Violoncelistul Andrei Cavassi, în timp ce interpreta o manea. Foto: Captură Realitatea Plus

Un nou scandal zguduie Institutul Cultural Român din Londra. Anunțat cu mult fast, concertul lui Andrei Cavassi, violoncelist cu o carieră internaţională de excepţie, s-a transformat într-o petrecere tipică dintr-un cartier mărginaș, cu sunete de manele.

Imagini incredibile, pe scena Institutului Cultural Român de la Londra. Catinca Maria Nistor, director al instituției, a ajuns din nou în atenția publică după scandalul chiriei de lux. De această dată, Catinca Nistor a cântat pe scena Institutului Cultural de la Londra, cu ocazia zilei de 1 martie.

După momentul susținut de directorul ICR, un violoncelist cu o carieră internațională a reinterpretat o manea. Un binecunoscut hit al lui Liviu Guță a încercat să anime spiritele din audiență, dar a avut parte de reacții contradictorii. În timp ce unii participanți păreau pătrunși de spiritul petrecerii, alții au rămas impasibili în scaunele lor și nu au schițat nici un gest.

Cristian Stâncanu, directorul My Romania Community, a participat la controversatul eveniment și a postat videoclipul pe Facebook: 

Reprezentantul românilor din Londra a comentat pe acest subiect, într-o intervenție la Realitatea Plus:

„Nu contestăm cariera artistului. Începutul evenimentului a fost unul care s-a desfășurat așa cum ar trebui să se desfășoare un eveniment la ICR. Doar că în partea a doua a evenimentului, lucrurile care s-au întâmplat au fost ieșite un pic, nu neapărat din tiparul ICR, dar este vorba de o anume calitate. ICR se presupune a fi promotorul României în străinătate, în spațiul țărilor în care existăm. Noi am lăsat să înregistreze absolut tot, dar nu ne așteptam și la partea a doua.”

Cristian Stîncanu consideră, într-o postare pe pagina sa de socializare, că ICR Londra nu respectă agenda culturală: nu a celebrat Ziua Brâncuși pentru prima dată în istoria ICR Londra, Ziua Comemorării Victimelor Holocaustului, Ziua Lecturii. Ziua Culturii Naționale a fost marcată printr-un eveniment cu maxim 20 persoane în sală.

Directorul My Romania Comunity mai reclamă faptul că ICR Londra comunică eronat, cu greșeli de exprimare în limba engleză sau cu erori majore și face grave erori de protocol periclitând iremediabil relația României cu autoritățile britanice.

Jurnaliștii Realitatea Plus au contactat-o pe șefa ICR Londra, Catinca Nistor, pentru a afla perspectiva dânsei pe marginea incidentului din data de 1 martie, dar nu au primit un răspuns până în prezent.

Statul român plătește o chirie de 6500 de lire sterline în fiecare lună pentru sediul ICR din Londra.

Mai multe articole despre:
Institutul Cultural Român ICR Londra manele