MENIU

Șefa DSP Gorj, DEMISĂ după primul caz de coronavirus//A dat informații FALSE//Dosar PENAL pentru „neglijență în serviciu”

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj a fost demisă vineri de ministrul Sănătății, după apariția primului caz de coronavirus de la noi din țară, confirmat oficial miercuri seară. Aceasta nu a respectat regulile de carantină și nu a făcut corect ancheta epidemiologică a cazului. Decizia a fost luată după ce bărbatul depistat cu noul virus și izolat la Institutul Matei Bals a mărturisit că el nu a intrat în contact cu „pacientul zero” din Italia, așa cum se spune. Fosta șefă a DSP este cercetată penal pentru „neglijență în serviciu”. 

 

Ministrul Sănătăţii a demis-o pe directoarea Direcţiei de Sănătate Publice Gorj, Carmen Ivanov, pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei medicale din judeţ. Ea a dat informaţii false privind carantina în urma cazului confirmat de coronavirus. Directoarea DSP a fost demisă chiar în timpul videoconferinței ministrului Victor Costache cu toţi şefii DSP-urilor din teritoriu.

Drept urmare, în judeţul Gorj a fost înregistrat un dosar penal pentru infracţiunea de „neglijenţă în serviciu” după ce poliţiştii şi procurorii s-au autosesizat după anunțul Ministerului Sănătății

Carmen Ivanov este acuzată că nu a luat toate măsurile necesare şi a raportat date inexacte în cazul anchetei epidemiologice din jud. Gorj pentru primul caz de coronavirus confirmat în România, anunțat de autorități miercuri seară.

OFICIAL. Primul caz de coronavirus CONFIRMAT în România. Arafat: "Pacientul nu prezintă simptome"

Victor Costache, ministrul interimar al Sănătăţii, și Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunţat, miercuri seara, primul caz de coronavirus în România. Cei şapte membri ai familiei pacientului se află în carantină, sub pază, la domiciliu. Cazul din Romania a fost confirmat de OMS. 

Decizia ministrului Sănătății a venit după ce bărbatul bolnav de coronavirus a declarat joi seară, într-un interviu telefonic, la Antena 3, că NU ar fi fost „anchetat” de epidemilogi, pentru că a mărturisit că NU a intrat de fapt în contact cu italianul infectat cu coronavirus în timpul vizitei sale în România. Declarațiile sale contrazic flagrant raportul anchetei epidemiologice trimis de DSP Gorj la București.  

Declarațiile gorjeanului AICI

Primele declarații ale românului depistat cu coronavirus: ”Eu nici măcar nu am vorbit cu italianul acela”

„Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

După anunțul primului caz confirmat de coronavirus în România, bărbatul de 25 de ani din jud. Gorj a fost adus joi dimineață (27 februarie - n.red.) la Institutul "Matei Balş”din Capitală. Starea lui de sănătate este bună, el nu prezenta simptome specifice virusului. Are o ușoară formă de faringită. 

Ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, joi seară, la B1, că acesta prezintă o formă uşoară de faringită, pentru care primeşte tratament simptomatic, menţionând că acesta va rămâne internat 14 zile la Institu

Pacientul cu coronavirus a ajuns la spitalul "Matei Balș" din Capitală - "Urmează să fie investigat în totalitate"

Bărbatul infectat cu coronavirus a fost ridicat, miercuri noaptea (26 februarie - n.red.), din locuința unde era izolat în comuna Prigoria, județul Gorj, de un echipaj medical special. 

Primele informații despre pacientul cu coronavirus. Raed Arafat: Starea lui este bună

A fost adus, în dimineața zile ide joi (27 februarie - n.red.), la institutul "Matei Balș", din Capitală, cu un transport special. 

Primele imagini cu românul infectat cu coronavirus. Bărbatul, adus la "Matei Balș"