MENIU

Ședință de Guvern | Miniștrii analizează noi scheme de recompensare - Modalități de plată a personalului implicat în procesul de vaccinare

Ședință de Guvern la Palatul Victoria

Este o nouă ședință de Guvern la Palatul Victoria în această săptămână. Premierul Florin Cîțu se va întâlni, vineri, la ora 14.00, cu membrii Executivului pentru a aproba mai multe proiecte printre care și ordonanța de urgență a guvernului privind unele măsuri de recrutare sau plata personalului implicat în procesul de vaccinare.

„Am hotărât ca vineri să mai avem o ședință de guvern. Avem câteva lucruri care trebuie clarificate în această săptămână: hotărârea de guvern cu personal esențial care trebuie vaccinat și trebuie să vină până vineri, în etapa a doua; ordonanța de urgență a guvernului privind unele măsuri de recrutare sau plata personalului implicat în procesul de vaccinare este în proces de avizare și sper ca avizele să fie gata până vineri și, bineînțeles, aprobarea limitelor pentru ministere pentru a începe bugetarea pentru 2021 - sunt şi acestea în curs de avizare vineri. Sunt principalele lucruri pe care vreau să le aprobăm vineri”, a declarat Florin Cîțu.

La ședința de Guvern precedentă, premierul Florin Cîțu a anunțat creșterea cu 3% a salariului minim în 2021, la 2.300 de lei. El spune că măsura, adoptată în ședința de Guvern, se aplică din ianuarie.

Salariul minim crește cu 3% în 2021, peste rata inflației din 2020 și peste estimarea de rată de inflație în 2021, păstrând puterea de cumpărare a românilor.

Bineînțles că poate fi aplicat de la 1 ianuarie, pentru că în februarie se plătesc salariile pentru luna ianuarie, deci este destul timp”, a spus premierul.

Mai multe articole despre:
florin citu sedinta de guvern